VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 3. 2024

Heavy metalci All For Metal imajo nov single Gods Of Metal, za katerega so posneli tudi video.

15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

17. 10. 2023

Nemški gothic/black metalci Agathodaimon so posneli besedilni video za pesem Mother of All Gods z lanskega albuma The Seven. Video vsebuje tudi live posnetke z bandovega lanskega nastopa na Metal Gates Festivalu, kjer je po dveh desetletjih ponovno z njim nastopil originalni pevec Vlad Dracul.

4. 7. 2023

Mednarodna power metal zasedba Godspear je objavila single Eye of the Storm, ki ga lahko med drugim preverite na YouTubu.

5. 5. 2023

Poslušate lahko Procreation Of God, prvenec poljskih death metalcev Godslut. Celoten album je na voljo tukaj.

28. 4. 2023

Poljski death metalci Godslut so razkrili komad Against s prihajajočega ploščka Procreation Of God, ki izide maja.

17. 4. 2023

Sami Hinkka oziroma ssSHhh (Ensiferum, Metal De Facto) je izdal single Hunting Gods. Kot gostujoči vokalist je pri snemanju sodeloval Aitor Arrastia (Metal De Facto).

27. 3. 2023

Poljski death metalci Godslut s komadom Chaos napovedujejo prvenec Procreation Of God. Ta bo izšel maja pri Selfmadegod Records. Seznam pesmi:

Procreation Of God
Paid Absolution
War, Pestilence, Death, Hunger
Over-Dying
Dragged Into Heaven
Logic To Extinct
Against
Crucified
Chaos

9. 2. 2023

Ekipa festivala Metaldays, ki bo letos prvič v Velenju, je objavila sveženj nastopajočih na letošnjem festivalu. Kot headlinerji bodo nastopili Killswitch Engage, potrdili pa so še zasedbe Brand Of Sacrifice, Cro-Mags, Urne, Church Of The Cosmic Skull, Helleruin, Blođ, Lizzard, Messa, OvO, Caronte, Stillbirth, Temperance, Hierophant, Cartagods, Chemicide, Souls Of Diotima ter kupček zasedb, ki naj bi igrale na odpovedanem festivalu New Metal Fest: Hats Barn, When Plagues Collide, Dethrone The Corrupted, Beyond God, Scardust, Arises, Infinitas, Black Sonic Pearls, Scarlean, Insolvency in Siderean.

Včeraj so organizatorji prav tako objavili ponudbo prenočišč v glamping hiškah v neposredni bližini prizorišča. V ceno je vključena hiška s 4 ležišči, več informacij pa je na voljo tukaj.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2023

Tudi post grunge/goth metal zasedba Gods Of Decay je izdala nov single, in sicer gre za komad Slaughterhouse 19. Pri tem gre za prvi novi material po albumu Collective Psychosis iz leta 2021.

12. 12. 2022

Post grunge/goth metal zasedba Gods Of Decay je posnela video za naslovni komad albuma Collective Psychosis, ki je izšel lani pri Sliptrick Records.

3. 3. 2022

Bloodred, blackened death metal projekt Rona Merza, je objavil animirani video za single Neon Gods. Skladbo najdete na prihajajočem dolgometražcu Ad Astra, ki izide 22. aprila.

1. 3. 2022

David Shankle (David Shankle Group, Devil Land, Feanor, GraveReign, Holy Tide, ex-Manowar, ex-Paradoxx, ex-Voodoo Gods, ex-Army of Souls, ex-ED3N, ex-Lunacy) se je pridružil power metal zasedbi Wings of Destiny. Skupaj so že posneli nov single Rise Above Them All, ki ga lahko kupite tukaj. Wings of Destiny so:

Anton Darusso (vokal in klaviature)
David Shankle (kitara)
Andres Castro (kitara)
Emil Minott (bas)
Horacio Paris Kofoed (bobni)

23. 11. 2021

Zabulus Valtakunta, ki sam stoji za čilskim black metal projektom Krod, je s pomočjo Kvlt und Kaos Productions v celoti izdal svoj 2. dolgometražni album Rotten Gods Burn in the Abyss of Serpents. Pri tem gre hkrati že za 2. letošnji studijski album in poleg EP-ja za 3. studijski izdelek. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji Ulver, Darkthrone, Gorgoroth in starih Satyricon.

11. 11. 2021

Po dobro sprejetem prvencu The Fall Of Olympus nizozemski power death metalci Spartan najavljajo njegovega naslednika. Ta bo nosil naslov Of Kings and Gods in bo izšel 14. januarja preko Pest Records na CD-ju, in sicer tako v navadni kot tudi limitirani izdaji.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna